Vállalkozók a fiatalokért

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége az idei évben is folytatja a szakoktatást népszerűsítő osztályfőnöki óralátogatásokat.
Az év első helyszíne a székelyudvarhelyi Kós Károly Szakközépiskola. A végzős turizmus szakos diákok hasznos tanácsokat kaptak jövőjüket illetően a helyi, kiemelkedő példának számító Septimia Hotels&Spa Resort vezetőitől.
A Fejlesztési Ügynökség csapata ismertette a nemrégiben megjelenő Hargita Hazavár mobil applikációt, bíztatva a fiatalokat ennek a letöltésére, mivel sok hasznos információt tartalmaz pályakezdők számára. Emellett részletezte a Fejlesztési Ügynökség programjait és Hargita Megye Tanácsa fiatalokat érintő tevékenységeit.
A Septimia Hotels&Spa Resort képviseletében Verzár István, humánerőforrás menedzser kiemelte a tanulás fontosságát , saját tapasztalatai alapján beszélt az itthonmaradás jelentőségéről, mivel vállalkozóként kénytelen szembesülni a munkaerőhiánnyal.
Pál Csaba, étteremvezető szemléletében fontos egy konkrét életcél meghatározása a fiatalok részéről, ugyanakkor ecsetelte a szakmában rejlő lehetőségeket.
Előadóink szorgalmazzák a munkaválallók itthonmaradását, ezáltal hozzájárulva a helyi vállalkozások fennmaradásához és térségünk fejlődéséhez.
Köszönjük a Kós Károly Szakközépiskolának a folyamatos együttműködést, előadóinknak a tartalmas bemutatókat, a diákoknak az aktív figyelmet.
Töltsék le a Hargita Hazavár mobil applikációt, ahol sok hasznos információ mellett álláshirdetéseket is találhatnak.