Pályázati lehetőségek

Pályázati lehetőség mesterséges intelligencia fejlesztő vállalkozásoknak

Pályáztató: KITT4SME
Pályázhatnak: A H2020 támogatható országokban letelepedett kkv-k, amelyek kiforrott mesterségesintelligencia-megoldással rendelkeznek a termelési szektorban működő kkv-k számára.
A program célja: A KITT4SME legfeljebb 100 000 eurós támogatást nyújt a mesterséges intelligenciát fejlesztő cégeknek, hogy integrálják a termelési szektorban működő kkv-knak szánt megoldásaikat a KITT4SME platformba.
Támogatható tevékenységek: A pályázóknak a megoldásukban az AI komponenseket integrálniuk és tesztelniük kell a KITT4SME platformon a következő szempontok szerint: – integráció: kialakult kommunikáció a platformmal, valamint információfogadás és a várt eredmények elérése; – funkcionalitás: a termelőipar számára deklarált hozzáadott érték demonstrálásához magas TRL, magas érettség szükséges; – teljesítmény: a KITT4SME projekt céljainak eléréséhez hozzájáruló személyek által meghatározott műszaki és üzleti KPI-k szerinti teljesítmény.
Megpályázható összeg: Maximum 100 000 euró
Az önrész mértéke: 0
Benyújtási határidő: 2021. december 15.
További információk:

Méhészek figyelmébe

Elfogadták a Kormányhatározatot, amelynek értelmében méhcsaládonként 23,7 lej támogatást lehet igényleni “A jelenségek hatásainak kompenzálására kedvezőtlen hidrometeorológiai viszonyok a 2021. március és május közötti időszakban” program keretén belül.
A pályázoknak következő feltételeknek kell megfelelniük:
a) a méhcsaládok be vannak jegyezve 2021. március 1-ig az országos méhészeti adatbázisba, a méhészetek és kaptárak azonosításának egységes rendszere szerint
b) a megyei, illetve bukaresti önkormányzat egészségügyi-állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóságán a méhészetek a kérelem benyújtásának időpontjában be kell legyenek jegyezve/engedélyeztetve.
c) regisztrálni kell az egyedi azonosító nyilvántartásban (a továbbiakban: RUI), és az APIA által hozzárendelt egyedi regisztrációs kóddal kell rendelkeznie.
Azon kérelmezők akik nem rendelkeznek egyedi regisztrációs kóddal a RUI-ban a támogatás igénylése előtt kötelesek azt az APIA helyi/megyei központjaitól beszerezni.
A kérvények benyújtásának határideje 2021. november 26
További hasznos információkat megtalál a következő linken: http://www.apia.org.ro/ro/ajutor-minimis-sector-apicol

Kontakt