Munkavállalás Oktatási és képzési programok

Kapunyitás? Munka? Pánik? – dr. Gergely Orsolya előadása

Link másolva

Hargita Hazavár Karrieriroda és Székelyföldi Akadémia közös szervezésében három eredményes találkozásunk volt a héten Máréfalva, Csíkszentsimon és Gyergyócsomafalva lakóival. Dr. Gergely Orsolya szociológus, egyetemi oktató előadását hallhatták az érdeklődők Kapunyitás? Munka? Pánik? – új generációk és társadalmi kihívások témában. 

A könnyen fogyasztható, de mégis tanulságos előadáson szó volt különböző generációk sajátosságairól, digitális bennszülöttekről, digitális bevándorlókról, nomádokról és egyéb megnevezésekről, amelyekkel jól behatárolható a digitális fogyasztás mértéke. Az egyes generációknak más a munkához való hozzáállása, viszonya, viszont ezek pontosabb megismerése és tudatosítása segít felkészülni a későbbi munkaerőpiac kihívásaira.

Orsolyától megtudhattuk, hogy nagyban meghatározza egy személy szemléletét, döntéseit és szokásait az, hogy mikor és hol született. Amit tehet a fiatalabb és az idősebb generáció egyaránt, hogy elfogadással és megértéssel fordul egymás fele a munkaerőpiacon, és nemcsak!

Köszönjük a polgármesteri hivataloknak az együttműködést, a résztvevőknek az aktív figyelmet!