Aktív polgári részvétel Aktív szabadidő, környezetvédelem

Hegyimentő tábor

Link másolva

Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata az elmúlt időszakban nagy figyelmet forditott a fiatalok oktatására, képzésére a hegyimentési témakörben de nemcsak. Mivel ahhoz hogy valakiből hegyimentő válhasson egy széles utat kell bejárni, ezért közszolgálatunk az elmúlt időszakban fiataloknak tartott táborokon keresztül segitette, nevelte egyengette azon fiatalok tevékenységét, amelyek céljuknak tűzték ki a hegyimentésban való részvételt.

Mivel a hegyimentő szakma nagy helyismeretet, az emberekkel való jó kommunikációt valamint elsősegélyben is való jártasságot jelent ezért azon fiatalok akik részt vesznek programjainkon szinte kijelenthető hogyha nem is lesz hegyimentő de turavezető vagy turisztikaban elhelyezkedő itthon letelepedő lehet.

Ugyanakkor az iskolákban havi rendszerességgel hegyimentőink pályaorientációs tanácsokkal is ellátják a fiatalokat, és biztatják őket a hegyimentés mint szakma megismerésére.

Kijelenthető, hogy önkéntes hegyimentőink több mint fele ezen órák hatására csatlakoznak hegyimentő csapatainkhoz és ők lesznek a jővő hegyimentői.

Ugyanakkor azon fiatalokat akik mélyebben is szeretnék beleásni magukat a hegyi és barlangimentő szakmákba, oktatáson keresztül ki is képezzük őket valamint szakmai segitséget is nyújtunk saját oktatóink, képzőink által.

(Forrás: Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata, http://www.salvamontharghita.ro/