A jövő szakembereinek bevonása a Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének tevékenységeibe

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szakoktatást népszerűsítő programja keretében ezen a héten a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolába látogatott, ahol a végzős erdészet technikus és élelmiszeripari technikus líceumi osztályok hallgathatták az érdekes előadásokat.
Elsőként Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba köszöntötte a résztvevőket, majd ismertette a diákok által elsajátított szakma gyakorlati hasznosságát, biztosította őket a Hargita Megye Tanácsának folyamatos támogatásáról sikerekkel teli évet kívánva számukra.
Kelemen Beáta, programfelelős bemutatta a Fejlesztési Ügynökség programjait, a Hargita Megye Tanácsának fiatalokat érintő tevékenységeit, az új Karrieriroda célkitűzéseit, a Hargita Hazavár weboldalt és mellé társított applikációt, ugyanakkor az előző években elkészült kutatások eredményeit.
Jó példaként Elekes Mózes, erdőmérnök, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének erdőprogram felelőse a közbirtokosságok körében végzett kutatása eredményeit prezentálta a diákoknak, feltérképezve ezek helyzetét, nehézségeit.
Köszönjük a Venczel József Szakközépiskolának a folyamatos együttműködést, a diákoknak pedig a megtisztelő figyelmüket!