Aktív polgári részvétel Aktív szabadidő, környezetvédelem

Szívjunk, de csak friss levegőt!

Link másolva

🚭Füstbe mehet életünk terve..

❗November 16 Füstmentes Világnap!

📍Legalább ma, erre az egy napra hagyjon fel mindenki a káros szokásával.

🤔Sokan nem elsősorban a nikotin, hanem az égés során keletkező füst és kátrány felelős a dohányzással kapcsolatos betegségek kialakulásáért. Manapság egyre inkább elterjedtek a füstmentes technológiák, az e-cigik, hevített dohánytermékek, IQOS vagy HEETS, amelyeknek szintén vannak káros hatásai az egészségre.

😮Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Romániát világviszonylatban a negyedik helyre sorolja a 17 év alatt dohányzó fiatalok arányát tekintve, amely elég nagy aggodalomra ad okot. Fontos, hogy felvilágosítsuk gyermekeinket még időben, a dohányzás nem menőség kérdése, életekbe kerül, lassan mérgezi meg a szervezetet.

🚬2019-ben a cigarettázás (a passzív dohányzást is beleértve) becslések szerint a halálesetek és a fogyatékosság kialakulásával végződő esetek 17 százalékáért volt felelős.

👉🏻A Hargita Megyei Népegészségügyi Igazgatóság és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ma 14 órától dohányellenes felvonulást szervez, annak érdekében, hogy minél több ember figyelmét felhívják a problémára!

📍15 órától pedig a Sapientia nagy aulájában dr. Adrian-Cristian Dobrică mellkassebész főorvos és dr. Csipor Alpár tüdőgyógyász szakorvos beszélnek a diákoknak a dohányzás veszélyeiről.