Miért jöjjek haza?

Szakmatanulás népszerűsítése udvarhelyi fiatalok körében

Link másolva

Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének csapata szakoktatás népszerűsítő programja keretében 2023. március 21-én a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola végzős autószerelő szakosztályához látogatott, ahol közel harminc diák hallgatta az érdekes előadásokat.
A fiatalok köszöntése után bemutatásra kerültek a Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége fiatalokat érintő programjai, a Hargita Hazavár weboldal és applikáció, a Karrieriroda tevékenysége, ugyanakkor a foglalkozás végeztével fiatalok kitöltötték pályaorientációjuk, jövőterveikkel kapcsolatos kérdőívet.
Kustán András, a Bardi Auto székelyudvarhelyi kirendeltségének menedzsere érdekes példákon keresztül ismertette az autószerelő szakma mindennapi hasznosságát. Habár a Bardi Auto autóalkatrész- kereskedelemmel foglalkozik, munkafolyamataik jellege miatt folyamatosan alkalmaznak autószerelő szakembert is. Véleménye szerint egy jó autószerelő itthon is meg tud élni keresetéből.
Köszönjük az iskolának az együttműködést, a diákoknak az aktív részvételt, az előadónak pedig a hasznos tanácsokat és biztató szavakat.