Munkavállalás

Scale-up induló vállalkozásoknak és mikrovállalkozásoknak

Link másolva

❗️“Scale-up induló vállalkozásoknak és mikrovállalkozásoknak” – A nyilvános konzultáció véget ért, a program októberben nyílik meg

🤝Finanszírozó: Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség

💼Ki igényelheti a finanszírozást:

KFT vagy RT típusú társaságok

A beruházás a központi régióban városi környezetben valósúlhat meg a következő megyékben: Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Szeben, Nagyszeben.

A társaság székhelye Románia bármely megyéjében lehet.

👉Jogosultsági feltételek:

– A vállalkozás legalább egy éve működik és 2022-ben vagy 2019-ben működési nyereséget vagy nettó nyereséget (>0 lej) ért el. Ez a kritérium nem vonatkozik a 2023-ban alapított start-up cégekre.

– A cég tevékenységét a kérelem benyújtásának évében és az azt megelőző pénzügyi évben nem függesztették fel ideiglenesen.

– A vállalat 2022-ben átlagosan legalább 1 főt foglalkoztat, vagy a vállalat a támogatási kérelem benyújtásának időpontjában legalább 1 fő teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat határozatlan időre.

– A vállalkozás rendelkezik a projekt tárgyát képező ingatlan (épület és/vagy földterület) felett olyan jogokkal, amelyek a támogatási kérelem benyújtásának időpontjától kezdve jogot biztosítanak a beruházás megvalósítására.

– a társaság rendelkezik a társfinanszírozás biztosításához és a projekt megvalósításához szükséges pénzügyi kapacitással

– a vállalkozásnak a projektfelhívás megjelenésének időpontjától kezdve már rendelkeznie kell a beruházás által megcélzott támogatható tevékenységi területtel (CAEN-osztály), amely a tevékenység tárgyában be van jegyezve (az ORC igazolás szerint), függetlenül attól, hogy ez a vállalkozás fő- vagy melléktevékenysége.

– A finanszírozás új tevékenységre vehető igénybe, olyan CAEN-kód alatt, amelyben a vállalat korábban nem volt aktív.

❗️Küszöbérték:

legalább 80 pont

Azok a projektek, amelyek elérik ezt a küszöbértéket és a pénzügyi keretösszegbe tartoznak, a pályázatok benyújtásának sorrendjében közvetlenül a szerződéskötési szakaszba kerülnek.

Nem támogathatóak azok a projektek, amelyek a pályázat benyújtása előtt megkezdett beruházásokat tartalmaznak (azaz az építési munkálatok megkezdődtek, vagy az árukra vonatkozóan határozott megrendelést adtak le).

🎯A program célja:

beruházási prioritás: “Versenyképes régió az innováció és a dinamikus vállalkozások révén az intelligens gazdasági téren”.

– A fenntartható növekedés fokozása és a kkv-k versenyképességének növelése, valamint munkahelyteremtés a kkv-knál, többek között termelő beruházások révén.

– Az intelligens szakosodáshoz, az ipari átmenethez és a vállalkozói szellemhez szükséges készségek fejlesztése.

💰Finanszírozott összeg:

– 25.000 EUR – 100 000 EUR induló vállalkozásoknak (legfeljebb 3 éves mikrovállalkozások).

– 25 000 EUR – 200 000 EUR egyéb mikrovállalkozások számára.

💸Hozzájárulás:

A pályázó minimális hozzájárulása a támogatható kiadások 10%-a.

A program előrelátott nyitó időpontja: 2023 októbere

ℹ️További információk elérhetőek: https://www.regiocentru.ro/scale-up-pentru-start-up-uri…/

A pályázattal kapcsolatos kérdésekkel várjuk megkeresésüket az office@adehar.ro e-mail címen.