Oktatási és képzési programok

Önkéntes tűzoltók

Link másolva

Hargita megyében egyik legnagyobb érték az önkéntes tűzoltók jelenléte!

Tevékenységük településeink életében pótolhatatlan, bármilyen történés esetén jelenlétük biztonság az embereknek. Egy nap, amikor minden udvarhelyszéki tűzoltó és meghívottaik találkoznak. Kettős célja van a Hagyományos Udvarhelyszéki Szent Flórián Vándorkupa tűzoltóversenynek, az edzés és a közösségépítés. Idén 9. alkalommal szervezték meg. 

Komoly együttműködések alakultak ki az anyaországi csapatokkal is, évente többször ellátogatnak hozzánk adományaikkal és szakmai tudásátadással. Nagy tisztelet a tűzoltóknak és családjaiknak, akik támogatják őket ebben a munkában!

Még több fiatalt (hölgyeket is!) az önkéntes tűzoltó egységekbe!

A legkisebb településen is szükség van önkéntes gyorsreagálású csapatokra. Az olyan sokfalvas és kiterjedt községekben, mint amilyen Siménfalva is jól jön a fiatalok önkéntes hozzáállása. Jó példát láttunk tegnap, hogyan szerveződnek a helyiek. Kötelességünk támogatni. Hargita megye büszkélkedhet a legtöbb önkéntes tűzoltó egységgel. A biztonságot csak növelni tudjuk, ha még több fiatal csatlakozik hozzájuk és falvanként lehetne gyorsreagálású egységeket kialakítani legyen szó akár két emberről is. Gyakran találják magukat nehéz akadályok előtt az önkéntes tűzoltók. Ezért is kell minden szükséges felszerelést biztosítanunk számukra, hiszen nem csak a tűz az, amivel szembenéznek. Az árvíz esetén, egy kidőlt fához elengedhetetlen néhány eszköz, amivel hatékonyan tudnak dolgozni. A siménfalvi, székelykeresztúri, valamint farkaslaki önkéntes tűzoltók eszköztárát bővítettük felszerelésekkel. Láncfűrészekkel, vágótárcsával, kompreszorral, vontató kötélekkel, hidraulikus emelőkkel, csörlőkkel és emelőhevederrel igyekszünk munkájukat segíteni.