Pályaorientáció

Középpontban a pályaorientáció!

Link másolva

Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége közösen Hargita Megyei Tanfelügyelőséggel folyamatosan tevékenységként támogatja a megyében tanuló fiatalokat több programpontja mentén.


Az idei évtől működő pályaorientációs munkacsoport, az iskolák, valamint a fent említett intézmények szoros együttműködésének köszönhetően lépést sikerült tenni a sikeres iskola-szakmaválasztás elősegítésére: bevezetésre került az AMN pályaorientációs tesztelési rendszer pilot-programja Hargita megyébe.


Jelenleg zajlik országszerte a végzős VIII. osztályosok iskolaválasztási periódusa, majd ezt követi a számítógépes eloszlás- ismertette Demeter Levente főtanfelügyelő.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte a pályaorientáció fontosságát ebben az időszakban, mivel a fiatalok most hozzák életük egyik legnagyobb döntését. Ebben igyekezett segítséget nyújtani Hargita Megye Tanácsa és Fejlesztési Ügynöksége az AMN pilot-program bevezetése által.


A tesztelés folyamatát Simó Melinda és Gáll Erzsébet iskolai tanácsadók ismertették, akik iskolájukban sikeresen bevezették a tesztelési rendszert. Kiemelték a tesztelés hasznosságát, valamint bemutatták a mérési területeket és a teszt eredményeként kapott jelentés felépítését.


Jövő tanévben folytatjuk az idén elkezdett tevékenységet, ezáltal segítve egyre több fiatalt a tudatos pályaválasztásban.