Aktív polgári részvétel

A fűtéstámogatással együtt kiegészítő támogatás is igényelhető

Link másolva

A fűtéstámogatást szabályozó törvény alkalmazási módszertana alapján nőtt a jogosultsági küszöbérték, nem változott a kizáró jellegű javak listája, kiegészítő támogatást nyújt az állam, az igénylési iratcsomók benyújtásának határidejét pedig meghosszabbították. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

A fűtéstámogatás mikéntjét a 2021/226-os számú törvény szabályozza, alkalmazási módszertan hiányában azonban fel kellett függeszteni az igénylését. Az 2021/1073-as kormányhatározat pontosítja a módszertant, és ez alapján a két legfontosabb újdonság a megnövekedett küszöbérték, illetve a kiegészítő támogatás bevezetése.

Az érdekelteknek első lépésben a küszöbértékeket kell figyelembe venniük: a lakásfűtésre földgázt, villamos energiát, tűzifát, szenet, fűtőolajat használó fogyasztók fűtéstámogatásban részesülnek, ha az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg az 1386 lejt a családok, illetve az egyedül élő személyek esetében. Távhő használata esetén a családoknál ugyancsak az 1386 lej, az egyedül élő személyeknél azonban 2053 lej a küszöbérték.

A kérés benyújtása előtt kérjük tanulmányozzák a támogatást kizáró jellegű javak listáját!

A részletes információkért kattintson a következő linkre: http://szereda.ro/#!hu/h1/2/3388/a-futestamogatassal-egyutt-kiegeszito-tamogatas-is-igenyelheto.html