Programe de educație și formare

Premii pentru absolvenții talentați

Link copiat

De ce sunt capabili “zombii” din Generația Z?

Să ne uităm în spatele clișeelor care se ascund în spatele ecranului, stau pe chat toată ziua și stau treji până dimineața. În spatele telefoanelor, există oameni care fac ceva pentru comunitate și organizează evenimente pentru alți tineri. Ei vor din ce în ce mai mult, nu cunosc limite, pot face totul cu un telefon și Wi-Fi.

Cred că este important să recunoaștem munca creativă a tinerilor.

Ieri, în cadrul Zilelor Tineretului, am premiat organizațiile de tineret pentru activitatea lor remarcabilă din județ. La ceremonia de premiere au participat Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean, György Botond de la Consiliul Regional de Tineret Gheorghe și Sándor Koronka de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita. În semn de recunoaștere a activității lor exemplare, trei organizații de tineret remarcabile au primit premiile Sfântul Imre. Printre câștigători s-a numărat și Asociația Monocultura din Gheorgheni, care, pe lângă trupa de teatru SzínKrón, organizează anual tabăra de teatru studențească “Csalamádé”. Evenimentele organizate de Asociația de Tineret pentru Székelyszentkirály sunt deseori pentru întreaga regiune, reunind oameni din satele din Sâncrai din întregul bazin carpatic. Unul dintre cei mai activi dintre câștigătorii premiului din 2020 a fost “Csíkszentgyörgy Községi Gátkötők Ifjúsági Egyesület”. Acestora li se atribuie crearea celei de-a 5-a Întâlnire de “V. Alcsíki Néptánctalálkozó”, precum și ajutorarea tinerilor în ceea ce privește orientarea în carieră, organizarea de concursuri de recitare, tabere de fotbal, tabere pentru tineri și copii.

Aș dori să mulțumesc “Csík Terület Ifjúsági Tanácsa”-CSTIT, “Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács”- GYTIT și UIET – “Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács” pentru munca lor perseverentă, deoarece construiesc o punte de legătură între tineri și consiliu.