Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Etapele înregistrării unei companii
1. Registrul comerțului (ONRC) – verificarea denumirii (verificări preliminare). Notar public – se obține actul legalizat care dovedește înregistrarea imobilului în cartea funciară – elaborarea actului consultativ – copie legalizată (la notar public sau la un birou de consultanță).
2. Notar public – alegerea sediului social, care poate fi o casă privată sau un apartament într-un bloc, închiriat sau în proprietatea antreprenorului. În orice caz, e nevoie de adeverința înregistrării imobilului, care se eliberează de către un notar public.
3. Agenția Națională de Administrație Fiscală (ANAF) – îregistrarea contractului privind sediul social.
4. Bancă – plata valorii capitalului social minim, necesar pentru înregistrare (SRL – minim 200 lei, SA – 25.000 EUR), achitarea sumei poate fi efectuată la orice bancă, dar este mai bine să alegi banca la care dorești să deschizi un cont.
5. Registrul Comerțului (ONRC) – depunerea documentelor necesare pentru înregistrare.
6. Agenția Națională de Administrație Fiscală (ANAF) – depunerea documentelor care dovedesc înregistrarea finală– înregistrare fiscală, alegerea formei de impozitare.