Programe de educație și formare

Youth4Regions: formare profesională în domeniul jurnalismului și al comunicării la Bruxelles

Link copiat

Pentru tinerii jurnaliști și studenți
Youth4Regions: formare profesională în domeniul jurnalismului și al comunicării la Bruxelles

Comisia Europeană lansează și în acest an programul Youth4Regions, pentru care sunt așteptate candidaturi din partea tinerilor jurnaliști și a studenților în formare până la 10 iulie. Youth4Regions este un program de promovare a creării de rețele între Uniunea Europeană și regiunile europene. Acesta are ca scop creșterea gradului de sensibilizare cu privire la politica regională a UE și crearea unei rețele fiabile de tineri jurnaliști care să sprijine proiecte în zonele regionale.

Participanții vor dobândi experiență profesională în instituțiile UE, unde vor fi implicați și în proiecte de comunicare în zonele locale.

Pentru a aplica, trebuie să aveți între 18 și 30 de ani, să aveți o diplomă de jurnalism și/sau experiență profesională (maximum 2 ani) și să fiți interesați de UE și de politica de coeziune.

Participarea la program oferă: posibilitatea de a participa la cursuri de formare în jurnalism și politica de coeziune a UE; de a lucra cu jurnaliști renumiți; de a lucra cu mentori jurnaliști recunoscuți; de a vizita Centrul Media pentru Afaceri Europene și instituțiile UE.
Cazarea, mesele și cheltuielile de călătorie sunt acoperite de Comisia Europeană.

Formarea va avea loc în perioada 7-13 octombrie, iar candidaturile pot fi depuse până la 10 iulie la adresa https://youth4regions.euregionsweek.eu/.

Consiliul Județean Harghita, care a participat cu succes la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor în anii precedenți, încurajează jurnaliștii aspiranți și studenții din regiune să se înscrie și așteaptă întrebări și comentarii la info@hargitamegye.ro.
Miercurea Ciuc, 21 aprilie.