În cadrul proiectului CAPambition2024 , elevii de la specializarea tehnician controlul calității produselor alimentare din cadrul Liceului Tehnologic Eötvös József din Odorheiu Secuiesc au petrecut o zi plină de învățare în Izvoare, vizitând unitatea de procesare a cărnii Berke, și în Mărtiniș, la ferma de măgărițe.
La ferma de măgărițe, elevii au aflat detalii despre procesarea laptelui de măgăriță, care ajunge pe piață sub brandul Lumea Măgărușilor lui Terus, iar la unitatea Berke au urmărit pas cu pas procesul tehnologic de prelucrare a cărnii.
Viitorul agriculturii este în mâinile tinerilor. De aceea, acordăm o atenție deosebită pentru a face acest sector mai atractiv, deoarece fără generațiile viitoare este dificil să asigurăm sustenabilitatea agriculturii și industriei alimentare.
Reprezentanții unităților vizitate nu doar că au prezentat activitățile zilnice, ci au împărtășit și măsurile luate pentru a susține sustenabilitatea.
Sperăm ca inițiativele de acest tip să inspire tinerii și să atragă din ce în ce mai mulți oameni în sectorul agricol.