Milyen problémákkal kell szembenéznie egy vállalatnak a vállalkozás első éveiben?

📊Az Országos Statisztikai Intézet által közzétett legfrissebb, 2021-es adatok a kínálati oldalról mutatják azokat a problémákat, amelyekkel a vállalkozásoknak a tevékenységük első éveiben szembe kell nézniük, amelyek közül a legfontosabbak: az erőforrások hiánya, a hitelhez való korlátozott hozzáférés, a jól fizetett alkalmazottakhoz való korlátozott hozzáférés.
📈A hitelhez való korlátozott hozzáférés az egyik olyan probléma, amellyel sok vállalkozó szembesül a vállalkozás első éveiben. Ennek oka az, hogy a bankok a nem pénzügyi vállalatokkal kapcsolatos hitelkockázatot annak a szektornak a függvényében ítélik meg, amelyben működnek. Ezek a megítélések a gazdasági instabilitással és a Központi Bank monetáris vagy prudenciális politikai döntéseivel együtt a hitelezési előírások fokozatos szigorításához vezettek 2019-2022-es időszakban.
🏢A bankok a mikro- és kisvállalkozásokat tartották a legkockázatosabbnak 2023 első negyedévében. A bankhitel minden cég, különösen a kis- és középvállalkozások számára fontos kiegészítő forrás.
➡️További információ a https://investinhargita.ro/news/114 oldalon a hírek fül alatt érhető el.
*Az ábra saját szerkesztés az Országos Statisztikai Intézet által közzétett adatok alapján www.insse.ro