Milyen egy modern székely ház?

❓Lehet-e egyszerre hagyományos és mégis korszerű?
🪵Hogyan és miért építsünk fából? – ezek az alapkérdései annak a szakmai fórumnak, amelyet november elején szervez meg Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Fejlesztési Ügynökség.
☝ A fa esetében is fontos lenne, hogy minél magasabb szinten kerüljön hasznosításra és ne nyersanyagként kerüljön ki a megyéből, hiszen egy környezetbarát és megújuló energiaforrásból származó építkezési anyagról van szó.
📌Hargita Megye Tanácsa is kiemelt helyen kezeli az épített örökséget, éppen ezért fektet hangsúlyt a falukép és műemlékvédelemre, a modern székely ház programra is.
❗Napjainkban az online térben való jelenlét a turizmus szempontjából is elengedhetetlen, ezért kapott helyet a szekelyfold-360 oldalon a hagyományos építészet, a hagyományos porta.
🎯A Hargita Megyéért Egyesület székelykapukat felkaroló programja szintén ezt hivatott elérni, hogy épített örökségünket megőrizzük és megismertessük minél szélesebb körben.
🗣A november 2-án sorra kerülő fórumon építkezésben jártas szakemberek, tervezők, vállalkozók beszélgetnek majd a jelenlegi helyzetről, ami a fából való építkezést illeti, de az előnyök és hátrányok, a fafeldogozás, mint kreatív iparág, valamint az utánpótlás, a tudás átadása a jövő generáció számára témák is szóba kerülnek.