Mesterterv és kérdőíves felmérés segítené a Nagyhagymás térség fejlesztését

👉Hargita Megye Tanácsa, valamint a Nagyhagymás Fejlesztési Társulás közös megbeszélést szervezett a Nagyhagymás térség fejlesztési lehetőségeiről a megyeháza Márványtermében.
📍A múlt heti eseményen jelen volt Csák Lászó szakértő, aki röviden bemutatta azt a mestertervet, amelyet a területi adottságok, a versenyhelyzet, a turizmusban rejlő lehetőségek, a klíma és gazdasági tényezők figyelembevételével készítettek el.
📌A kapott információkat figyelembevéve fogalmaztak meg rövid távú megoldásokat valamint kijelölték azokat a területeket amelyeket rövid távon elősegíteni kellene.
❗Cél a fenntartható természeti – kulturális turizmus létrehozása és támogatása.
📑A Nagyhagymás Fejlesztési Társulás most lakossági konzultációra hívja az egyesülethez tarozó települések lakóit (Gyergyószentmiklós, Balánbánya, Csíkszentdomokos, Gyimesközéplok, Dămuc, Bicaz-Chei, Bicazu Ardelean) és minden érintettet. Ezen felmérés kitöltésével a Mesterterv elkészítéséhez járulhatnak hozzá konkrét információkkal és javaslatokkal.
🥾 A Hargita megyei aktív, bakancsos turizmus világszínvonalú! Közös célunk a bakancsos turizmus fellendítése, a hegyeink és a környék természeti látványosságainak népszerűsítése egyedi módon.
❗Cél a fenntartható természeti – kulturális turizmus fejlesztése!