Gyakornokainkat kérdeztük

A szeptemberi hónapban Hargita Megye Tanácsánál öt fiatal kezdte meg pályafutását az Internship program keretében. Az alábbiakban az Imets Hannával készült interjút olvashatják, aki a nemzetközi részleg munkáját segíti.

 

Bemutatkoznál?

A nevem Imets Hanna, Csíkszeredában születtem. Tanulmányaimat a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetemen végeztem nemzetközi tanulmányok szakon. Szabadidőmet legszívesebben a barátok társaságában, vagy éppen sportolással töltöm.

Hol hallottál Hargita Megye Tanácsának internship programjáról?

A Hargita Megye Tanácsa által elindított programról a Tanács oldalán szereztem tudomást, mivel már 2020-ban voltam itt gyakornok ezért korábbi tapasztalataim alapján úgy gondoltam ismét belevágok.

Mi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy sikerült a vizsgád, fizetett gyakornok leszel?

Amikor megtudtam, hogy felvételt nyertem a programba, tudtam, hogy az elkövetkezendő hónapokban szakmai  fejlődésem hatalmas változáson megy majd végbe  és egy olyan közösség tagja leszek, amelytől sokat tudok tanulni.

 

Írj három szót, kifejezést, érzést amivel megkezded nálunk a gyakornokságot?

Izgatottság, tanulásvágy, kihívás

 

Van-e már szakmai tapasztalatod, dolgoztál-e már valahol?

Egyetemi éveim alatt sikerült Hargita Megye Tanácsánál egy egyhónapos gyakornoki pozíciót betölteni, viszont ezen tapasztalatot leszámítva mondhatni új vagyok a munka világában.

 

Mit jelent számodra Hargita megyei fiatalnak lenni?

Diplomamunkám a székelyföldi demográfiai trendekről írtam, ahol többek között a megyében jelenlevő magyarság számának alakulását követtem végig. Az előző népszámlálási adatok alapján  megmutatkozott, hogy számunk fogyóban van. Úgy gondolom, hogy most még fontosabb Hargita megyében fiatalnak lenni. Mivel csak így tartható fenn a magyarság és kulturális értékeink.  Számomra a megye az otthont jelenti, ahol bátran lehetek magyar és ápolhatom értékeimet.

 

Hogyan képzeled el az itt eltöltött időszakot, milyen elvárásaid vannak?

A megyénél eltöltött hónapokat a tanulás és tapasztalatszerzés jegyében képzelem el. Tapasztalatom azt mondja, hogy egy olyan csapat tagja leszek az elkövetkezendőekben, amelyben minden nap új kihívásoknak kell megfelelni. Tehát az elvárásom ilyen értelemben már szinte biztosan beigazolódni látszik.

Van-e már elképzelésed, hogy mi lesz, mit csinálsz majd a gyakornoki program után?

A program elvégzése után a közszférában szeretnék elhelyezkedni.