Borboly Csabát bízta meg a Régiók Európai Bizottsága egy újabb vélemény elkészítésével a nagyragadozók témakörében

👉Fókuszban az emberek szükségletei és biztonsága, valamint a biológiai sokféleség
👉November 22-én az Európai Régiók Bizottsága Környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiaügy (ENVE) szakbizottságának 20. ülésén
Borboly Csaba, mint jelentéstevő megbízatást kapott egy újabb munkadokumentum elkészítésére A biológiai sokféleség védelme és a nagyragadozókkal való együttélés Európában – kihívások és lehetőségek a helyi és regionális önkormányzatok számára címmel.
Az új vélemény célja, hogy megoldásokat találjon a nagyragadozók, a biológiai sokféleség védelmére, valamint az emberek és a nagyragadozók békés együttélésére.
A helyszínen készült bejelentkezés elérhető az alábbi linken: https://fb.watch/otFTTFBQcC/
A témához kapcsolódó blogbejegyzés elérhető itt: https://www.borbolycsaba.ro/tovabb-kuzdunk-a-medve-ember…/
A dokumentumot jövő év áprilisában mutatják be a Régiók Európai Bizottságának plenáris ülésen.
– Az újabb munkadokumentummal felhívjuk a figyelmet a medveprobléma komplexitására, a fenntartható vadgazdálkodás fontosságára, és célunk elősegíteni azt a kiegyensúlyozott megközelítést, amely figyelembe veszi az emberi közösségek biztonságát és a természeti környezet szükségleteit egyaránt – emelte ki a jelentéstevő.
– Folytatjuk a több, mint 10 éve elkezdett munkát a nagyragadozók témakörében, erre kaptunk felkérést a csapatommal európai uniós szinten. Több téma mentén fogunk dolgozni, és felhívni a figyelmet a probléma súlyosságára: intézkedések, jogszabály módosítások, veszélyeztetett régiók helyzete, túlszaporulat kezelése, vadkárok stb. Annak ellenére, hogy egyesek kritikusak azzal az iránnyal szemben, amelyen elindultam, én továbbra is haladok az úton, amit elkezdtem, és ezt ma visszaigazolta az ENVE szakbizottság általi döntés is a Régiók Európai Bizottságában. Ahogy eddig, úgy most is számítok az érintett szakemberek, vadgazdálkodók, természetvédelmi szakértők, de legfőképp az érintett lakosság javaslataira és együttműködésére.