Rólunk

A Hargita hazavár! projekt

 

A legtöbb erdélyi település kénytelen szembenézni azzal a problémával, hogy az egyetemisták már nem térnek haza, a helyi vállalatok pedig szakképzett munkaerő hiányával küzdenek. A kezdeményezés célja, hogy a Kolozsváron vagy más egyetemi városban tanuló fiatalokat visszacsábítsa szülővárosukba az egyetemi évek után. Az álláskereső portál A városod hazavár! projekt részeként kapcsolatot teremt az egyetemi városok diákjai és az itthoni, Hargita megyei cégek között.

 

A Hargita hazavár! egy Hargita megyeieknek szóló állásportál, mely két célközönségnek szól:

  1. Itthonról eltávozott Hargita megyei egyetemisták és fiatal felnőttek
  2. Hargita megyei vállalatok, intézmények, alapítványok, melyek itt közzé tehetik állásajánlataikat, és kapcsolatba léphetnek az álláskeresőkkel.

 

Miért mennék haza, ha Kolozsváron több lehetőségem van?

Hargita megye akkor tud igazán versenyképessé válni, ha a fiatalok hazamennek építeni, fejleszteni azt. Számos álláslehetőséget kínálnak az itteni munkaadói is, viszont a megélhetés jelentősen alacsonyabb költséggel jár, mint a nagyobb városokban, ráadásul a család, az otthoni környezet is segítséget tud nyújtani a fiataloknak, fiatal családoknak.

 

Otthon nem történik semmi, miért ne maradjak Kolozsváron? 

Gyere haza, és változtass rajta. A megye önkormányzata folyamatosan dolgozik azon, hogy kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket biztosítson a fiatalok és a családok számára egyaránt. Ennek gyarapításához és fejlesztéséhez viszont szükség van Rád, akár résztvevőként, akár szervezőként. Kapcsolódj be a város életébe!

 

Az oldal használata mind a vállalatok, mind az álláskeresők számára ingyenes.

 

Az oldal működtetője Hargita Megye Tanácsa.