Rólunk

Hargita hazavár! projekt

A legtöbb erdélyi település kénytelen szembenézni azzal a problémával, hogy az egyetemisták egyre kevesebb számban térnek haza, ezzel párhuzamosan a helyi vállalatok pedig szakképzett munkaerő hiányával küzdenek. Az álláskereső portálunk A városod hazavár! projekt részeként indult 2019-ben, elsődleges célja kapcsolatot teremteni az egyetemi városok diákjai és az itthoni, Hargita megyei cégek között.

A projekt folytatásaként a más egyetemi városban tanuló fiatalok útbaigazítása mellett igyekszünk hangsúlyt fektetni az itthon maradt, vagy már hazatérő személyekre is. Hargita hazavár! projekt tevékenysége kibővült az elmúlt években, de továbbra is szeretnénk megtartani az állásközvetítő felületünket, amely ingyenesen használható úgy a Hargita megyei vállalatok, mint az itthon élő vagy hazatérő munkavállalók számára.

2022-ben megjelent a Hargita Hazavár mobilos applikációnk is, amely az állásközvetítés mellett egyéb hasznos lehetőségeket, információkat is kínál az érdeklődők számára. Ha érdekel a vállalkozásindítás, a pályázati lehetőségek, a sportélet, a turizmus, vagy egyáltalán a megyében történő események, mindenképp töltsd le a Hargita Hazavár alkalmazást!

 

Hargita Megye Tanácsa és alárendelt intézményei összeállított 101 programot az ifjúságért , amely szerves részét képezi a nemsokára érvénybe lépő, 2030-ig tartó Hargita Megyei Ifjúsági Stratégiának.

2023-tól Hargita Hazavár Karrieriroda fogadja a fiatalokat a megyeháza ifjúsági terének kialakított helyiségben. Célunk segítő kezet nyújtani a karriertervezés folyamatában, akár az első lépéstől kezdve. Pályaválasztás, munkahelykeresés, munkahelyváltás, fejlődés, ösztöndíj, pályázás: ha ezek közül valamelyik folyamat előtt állsz, vagy már nyakig benne vagy és elakadtál, keress bátran! Támogatunk téged személyre szabott és csoportos tanácsadással, képzésekkel, előadásokkal.

Érdemes követned minket a Facebook és az Instagram felületeken is, hogy ne maradj le a közelgő eseményekről és lehetőségekről.

Hargita megye akkor tud igazán versenyképessé válni, ha a fiatalok hazatérve erősítik közösségüket, ha itthon terveznek családot, megéhetést. Számos lehetőség kínálkozik megyénkben úgy a munkavállalói, mint a vállalkozói szférában, továbbá a megélhetés jelentősen alacsonyabb költséggekkel jár, mint a nagyobb városokban. Fontos kiemelni a család, a természeti- és kulturális értékeinket is, amely szintén hazavárja a közösségünk tagjait.

Élj a kínálkozó lehetőségekkel, tervezd tudatosan a jövőd Hargita megyében!

Az oldal működtetője Hargita Megye Tanácsa.