Pe 28 martie am petrecut o zi plină și inspiratoare cu elevii de la specializarea turism a Liceului Tehnologic „Gábor Áron” din Vlăhița, în cadrul proiectului CAPambition2024, cofinanțat de Uniunea Europeană.
Obiectivul principal al vizitelor a fost acela de a face sectorul agricol și agro-alimentar mai atractiv pentru generația tânără. De această dată, tinerii au avut ocazia să vadă cum se poate conecta turismul cu agricultura într-un mod eficient și sustenabil.
La Merești am aflat povestea restaurantului Almárium, care, pe lângă atmosfera rustică și meniurile sezoniere bazate pe ingrediente locale, este dedicat lanțului scurt alimentar și parteneriatelor locale.
La Rareș la Pensiune&Restaurant Nagy-Homoród am văzut cum poate fi construit dintr-o fermă de familie un model agro-turistic și un punct gastronomic de succes, cu accent special pe agricultura ecologică și mâncăruri sănătoase, locale. Este un exemplu excelent despre cum poate fi exploatat potențialul turismului local, păstrând valorile tradiționale.
Mulțumim încă o dată pentru colaborare și deschidere! Bazându-ne pe resurse locale, putem construi în mod sustenabil un viitor pentru tineri!