banner

Informații utile privind întoarcerea acasă

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți tineri aleg să se întoarcă în orașul sau în regiunea lor natală. Mutarea acasă este o oportunitate de a construi relații mai apropiate cu cei dragi și de a experimenta împreună bucuriile și provocările vieții. În zonele urbane sau rurale mai mici, casele sunt de obicei mai accesibile și traiul de zi cu zi poate costa mai puțin. Mutarea acasă vă oferă posibilitatea de a face parte din comunitatea locală și de a experimenta tradițiile și cultura acesteia. În județul Harghita, avem o frumusețe naturală uimitoare, care nu numai că oferă o experiență estetică, dar contribuie și la bunăstare și sănătate. Județul oferă un mediu tipic relaxat pentru tineri, în care calmul și un ritm de viață mai lent pot fi atractive în locul agitației și stresului din marile orașe, dar în același timp, în județul nostru nu lipsesc oportunitățile de divertisment, sport și cultură.

Ne bucurăm că din ce în ce mai mulți tineri descoperă avantajele vieții în județul Harghita. Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita depun eforturi pentru a-i ajuta pe tinerii care trăiesc și se mută acasă, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a fost creat în 2019 site-ul de locuri de muncă Harghita te Așteaptă Acasă, care oferă informații utile și oportunități pentru cei care se întorc acasă, pe lângă oportunitățile de angajare.

Te încurajăm, dragă tânărule, să navighezi pe site-ul nostru și dacă nu găsești informațiile și ajutorul de care ai nevoie, te rugăm să ne contactezi. Credem că mutatul acasă poate fi o experiență valoroasă și îmbogățitoare în viața fiecărei persoane.