banner

Alimentație sănătoasă

Brandul Produs Secuiesc

Mai mult de 1100 de produse de la 52 de producători poartă brandul Produs Secuiesc, majoritatea fiind realizate manual.

Marca comunitară pentru produse tradiționale a creat numeroase locuri de muncă în Ținutul Secuiesc în ultimii 12 ani, iar numele mărcii a devenit sinonim nu numai cu calitatea, ci și cu identitatea.

În a treia sâmbătă a fiecărei luni, la târgul de produse locale și tradiționale se oferă o gamă largă de produse alimentare artizanale delicioase, iar târgul de sezon oferă, de asemenea, o selecție largă de costume populare, ceramică, țesături, pâslă, sculpturi în lemn, produse din sare, jucării și accesorii.

Astăzi, de Ziua Mondială a Meșteșugurilor, le urez bun venit tuturor meșteșugarilor, le doresc perseverență în munca lor neobosită și aștept cu nerăbdare o bună colaborare în continuare!

Facebook video

Programul Mic Grădinar

Programul Mic Grădinar este organizat în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita și este deschis elevilor din clasele III-VII. Elevii vor primi semințe de legume pentru a-și cultiva propria grădină de legume. Scopul programului este de a-i face pe elevi să fie interesați de grădinărit și legumicultură, numărul solicitanților fiind din ce în ce mai mare în fiecare an. În 2021, peste 1300 de elevi și 52 de clase au participat la această inițiativă.

Cei mai buni participanți, fie că participă individual sau în grup, vor fi vizitați de un grup de experți și vor avea parte de un tur personal al grădinii. La sfârșitul fiecărui an, are loc o ceremonie de premiere!

Brânză de Harghita după modelul din nordul Italiei

O conferință de trei zile a fost organizată de Consiliul Județean Harghita și de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. În timpul conferinței, participanții interesați au avut ocazia de a cunoaște mai bine procesul de fabricare a brânzei.

Facebook video