Kultúra és művészet

„Jövőnk a kultúra!”- Kezdetét vette a XIV. Székelyföld Napok programsorozat

Link másolva

3 megye, Hargita, Kovászna és Maros, 10 nap, több, mint 100 program!

Kezdetét vette a XIV. Székelyföld Napok programsorozat, amely a térségünk értékeire, kultúrájára és hagyományaira hívja fel a figyelmet, valamint a kulturális intézmények együttműködését erősíti.

A megnyitó ünnepségre Gyergyóalfaluban, a Petőfi Sándor Művelődési Házban került sor.

A megnyitón a környék tánccsoportjai és kórusai léptek fel, de komolyzenei koncertekre és a gyergyói népzenészek találkozójára is sor kerül a következő napokban.

Az a kulturális és szellemi örökség, amit elődeinktől kaptunk élhető jelent és jövőt teremt számunkra és a következő nemzedékeknek is, ez az eseménysorozat ebben segít.

A Hargita Megyei Kulturális Központ húsz programot vállalt fel az idei eseménysorozatban, közöttük a tizenharmadik alkalommal megszervezett Mária-út-konferenciát, valamint a János vitéz daljátékot, amelyet négy településen mutatnak be.

Emellett kiemelkedő az Udvarhelyszék népviseletben esemény, amelyre a térség hagyományőrző csoportjait várják október 14-én, a belvárosi református templomba, majd a művelődési házba.

Ajánlom, hogy mindenki a maga térségében, a maga településén vegyen részt a programokon, eseményeken, hiszen egy változatos, igazán színvonalas kulturális feltöltődést ígér.

A 10 napos rendezvény részletes programja ITT.