Aktív polgári részvétel Esélyegyenlőség

Igazságos, fenntartható és békés világot akarnak a fiatalok

Link másolva

👉🏻Hogyan érjük el a fiatalok figyelmét?

✅Az EDU2030:Youth in Transition projekt változást idézett elő, nemcsak a projektben résztvevőknek, hanem a megye lakói számára is hasznos eredménnyel zárult. A Guideline to localize the agenda 2030 ugyanis polgármesteri hivatalokhoz is el lesz juttatva, így a különböző országokból összegyűjtött jó gyakorlatok alkalmazását tudják használni és a fiatalok körében is terjeszteni, annak érdekében, hogy a 17 célkitűzésért mindannyian együtt tudjunk dolgozni.

📖🤩Az iránymutató összeállításban olyan hasznos jó példák is vannak, amelyek elősegíthetik a fiatalok döntéshozásban való részvételét. Lettországban például egy ifjúsági központot hoztak létre, ami programokat is ajánl a fiataloknak ugyanakkor pályázati lehetőségeket is.

🙋🏻‍♀🙋🏻‍♂Kétévente egyszer ifjúsági fórumot szerveznek. A különböző projektek keretében olyan hasonló programokat szerveztek, mint a „Kávé a politikusokkal”, “Fagyi a nagyokkal”, “Sütemény egy szakemberrel”, ifjúsági fórumok, panelbeszélgetések, önkormányzati ülések és részvételi képzések fiatalok, tanárok és ifjúságsegítők számára.

A közösségi tevékenységekben résztvevő diákok, fiatalok bátrabban vállalnak felelősséget és motiváltak a közösségük befolyására.

📍Nekünk döntéshozóknak pedig feladatunk a fiataloknak teret hagyni, befogadni meglátásaikat, közösen dolgozni megoldásokon.

👉🏻A Guideline to localize the agenda 2030-ban módszerek és konkrét tanácsok lettek meghatározva arra vonatkozóan, hogyan lehetne bevonni a fiatalokat a döntéshozásba és miért fontos a fiatalok jelenléte a közösségi tevékenységekben, a stratégia-alkotásokban, amelyek érintik az ők érdekeiket is. Továbbá összesítve vannak benne azok a programok, amelyekkel Hargita Megye Tanácsa konkrét lépéseket tesz az 17 célkitűzés megvalósítása érdekében, amelyekről az elkövetkezendő hetekben fogok részletes információkat megosztani.