Ifjúsági témák menedzsmentje

IFI MÁGNES – Ifjúsági tér a Hargita Megye Tanácsa épületében

Link másolva

Koncepció: 

Megyeszinten megfogalmazódott a probléma, hogy a fiataloknak szükségük van egy helyre, ahol találkozni tudnak, megszervezhetik a programjaikat. Erre az igényre válaszként hozzuk létre az ifjúsági teret.

Az ifjúsági tér elsődleges célja a kényelmes közösségi helyszín kialakítása gyűlésekre, kapcsolatépítésre, akár kikapcsolódásra, továbbá bármilyen más, fiatalokat érintő program megvalósítására. A terem lehetőséget kínál a fiataloknak megszervezni gyűléseiket, találkozni barátaikkal és új emberekkel, de ezálltal közelebb kerül az ifjúság és a közszféra, emberi kapcsolatok születnek, amelyekből új ifjúsági projektek virágozhatnak. 

Első kézből informálódhatnak a fiatalok a nekik szánt eseményeinkből, a regisztrációs folyamat elindulásával kialakíthatjuk adatbázisainkat, amivel még hatékonyabban kommunikálhatunk majd az aktív fiatalságnak. 

Nemcsak az ifjúsági- és civil szervezetek, hanem egyéni érdeklődők számára is nyitott lesz a hely, ezzel bevonva új embereket a közösségi tevékenységekbe, egyesületi vagy intézményi életbe.

Bár a 2022-es Európai Ifjúsági Év kapcsán született a tér gondolata, hosszútávon akarjuk működtetni a fiataloknak szánt helyiséget, ezért a tartalmi és aktív működés elsődleges célunk. 

Idén az Ifi Mágnes online kommunikációs felületet is kap, hiszen, a szintén a TalentMagnet projekt keretében készülő telefonos applikáció lesz az itt zajló programok és lehetőségek virtuális tára. 

Számunkra kiemelten fontos a fiatalokkal való szorosabb viszony kialakítása, az ifjúsági tér egy hosszútávú, egyedi megoldásnak bizonyul, amely egyedülálló kezdeményezés, így bízunk benne, hogy nagy igény fog mutatkozni a fiatalság részéről is.