Aktív szabadidő, környezetvédelem

Hargita Megye Tanácsa Keresztes Lajos-díjjal ismerte el a Gyergyói Hoki Klub játékosai és a szakmai stáb kiemelkedő teljesítményét

Link másolva

Hargita Megye Tanácsa kiemelkedő sportteljesítményért kiosztandó díja, a Keresztes Lajos-díj azoknak az aktív vagy a versenyzéstől visszavonult sportolóknak adományozható, akik kiemelkedő sporteredményt értek el, valamint azoknak, akik sportvezetői, sportoktatói munkájukat magas színvonalon végezték.

Hajrá Gyergyó! – több ezer szurkoló szájából hangzott a biztatás és nem volt hiábavaló!Ma díjaztuk az ErsteLiga győztes csapatát, a Gyergyói Hoki Klubot.

Történelmi jelentőségű győzelem volt és nemcsak a csapat, hanem egész Gyergyó-térség és Székelyföld számára jelentős győzelem. A díj által fejeztük ki elismerésünk az általuk nyújtott teljesítmény iránt.

Bereczky Szilárd menedzser szerint az utánpótlás nevelésben nagyon fontos, hogy egy igazi példakép csapat álljon a fiatalok előtt, de nekünk döntéshozóknak is felelőssége és feladata van, hiszen nem megoldás ebben a sportágban, hogy a gyerekek edzések előtt sokat utazzanak.

Minél több kisebb jégpálya kellene legyen megyeszerte, a medencében legalább 4-5 látná el a keresletet, ezzel is kiküszöbölve az utazással elveszített időt és energiát.

A most készülő sportstratégia erre is megoldást és javaslatot fog nyújtani.

A JégViHar mozgalom által is az a célunk, hogy a falvakon élő gyerekek számára is biztosítsuk a feltételeket a jégkorongozáshoz, hiszen a egy kisebb pálya is elég a kezdetekben az alapok elsajátításához.

Gratulálunk a játékosoknak, edzőknek, személyzetnek, köszönet a szurkolóknak és támogatóknak.

További kitartó munkát és jó eredményeket kívánunk!